Trygg netthandel
KjøpHer.no - Kjøpesenter på nett!

KjøpHer.no - Kjøpesenter på nett

 

 

Trygg netthandel

 

 

Du har sikkert sett annonser for billige merkevarer på sosiale medier og andre nettsteder. Ikke la deg lure til å kjøpe!

Du risikerer da falske merkevarer,skadelig programvare på din datamaskin eller at ikke varene du har bestilt dukker opp.

 

Husk å alltid være litt skeptisk før du handler hos nettbutikker du ikke har hørt om før. Det er meget enkelt å opprette en nettside som ser profesjonell ut for svindlere.

 

1. Falsk nettbutikk?

Finner du ingen kontaktinformasjon til selskapet utenom et kontaktskjema bør du være kritisk. Angrerettloven pålegger nettbutikker å opplyse om geografisk adresse, e-post og organisasjonsnummer.

Dårlig språk eller automatisk oversatte tekster er også et tegn på at nettbutikken er useriøs

 

Det er også lurt å se på hvor sterkt rabatterte priser nettbutikken opererer med sammenlignet med andre nettbutikker som selger samme eller tilsvarende produkter.

 

Du bør også ta en kikk på nettadressen til butikken. Hos enkelte useriøse butikker består nettadressen av et kjent varemerke eller produkt sammen med ord som «billig» eller «salg», for eksempel superbilligeparajumpers.no eller www.raybansalg.net.

 

Du kan sjekke hvem som har registrert domenet og hvor det kommer fra på Whois.com.

 

2.Google nettbutikken

Søk på internett etter andres erfaringer med den aktuelle nettbutikken, f.eks. i diskusjonsforum og blogger.

 

3. Tenk deg om før du betaler på forskudd

De fleste nettbutikker tilbyr forskuddsbetaling, kanskje også som eneste betalingsløsning. Ved kjøp fra ukjente nettbutikker som du er usikker på bør du unngå å betale på forskudd. Ved forskuddsbetaling anbefaler vi i alle tilfeller at du benytter kredittkort, og ikke bankkort der pengene trekkes direkte fra kontoen din.

 

 

4. Har du blitt svindlet?

Dersom varen ikke blir levert eller du mottar falske merkevarer når du tror du har bestilt ekte vare, kan du ha rett til å få refundert pengene fra banken.

I tillegg til å klage til selger, er det derfor viktig at du også tar kontakt med banken. Dersom du får avslag hos banken kan du klage saken inn for Finansklagenemnda. Du kan også kontakte Forbruker Europa dersom du ønsker råd om hvordan du bør gå frem overfor en utenlandsk nettbutikk.

 

 

Bred oversikt over nettbutikker

 

KjøpHer.no gir deg en bred oversikt

av ulike nettbutikker i alle kategorier i Norge.

Her finner du mange kjente, ukjente, store og små nettbutikker. Kjøpesenter på nett!

Kjente varemerker

 

Hos nettbutikkene i vår oversikt finner

du kjente merkevarer fra kjente

leverandører tilpasset det norske

markedet.

Alltid 14 dager returrett

 

Skulle du av en aller annen grunn ikke være fornøyd med produktet du har kjøpt så kan du innen 14 dager bruke din angrerett og få tilbake pengene for produktet.

facebook
twitter
instagram

© 2017 KjøpHer.no